Met kwaliteit investeren in kwetsbaarheid

Art Brut Galerie KIK
Galerie Oostwal 2 wordt Art Brut galerie Kik

Art Brut is een genre in de kunst, dat in 1948 werd geïnitieerd door de Franse kunstenaar Jean Dubuffet. Hij bezocht instellingen en groepen met clienten in de psychiatrie om zodoende kennis te maken met de meest pure vorm van kunst.
Ook de Cobragroep, waaronder Appel en Corneille, was na de oorlog toe aan bevrijding en op zoek naar primaire en minimalistische kunstvormen. Zij keken naar kindertekeningen en werk van mensen met een verstandelijke beperking.
Uit deze beide bewegingen ontstond het genre Art Brut, zoals Dubuffet het noemde. Een kunstvorm die de laatste jaren een steeds grotere plaats in de kunst aanneemt. Dank zij de Art Brut biënnale welke eens per 2 jaar wordt gehouden in Hengelo komt deze kunst steeds meer op de kaart, zowel nationaal als internationaal.
De stichting Kik heeft in 2015 de gelegenheid gekregen om de een zeer goed bekende kunststad Ootmarsum deze kunst een podium te bieden. De stichting deed dat al een aantal jaren tijdens kunstmoment in Diepenheim. Dankzij de eigenaar van het pand, Christine Klaren, de galeriehouder Hettie Scheper en vele vrijwilligers krijgen onze kunstenaars een gelijkwaardige plek in de kunstwereld.

In 2019 gaat galerie Oostwal 2 ombouwen naar Art Brut galerie Kik. Daar is veel ondersteuning bij nodig. Daar kunst u wellicht ook een bijdrage inleveren.

De galerie is open van donderdag tot zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


20150522 oostwal.png
20150531 oostwal

Scroll to top